2009. február 27., péntek

Megnyugodtam

Valóban, most már megnyugodtam, és boldog vagyok!
Kedvenc "prime ministerem" ma reggel a királyi televízióban elmondta a diósgyőri elbocsájtások kapcsán, hogy jó a helyzet. Jó, merthogy "csak 25ezerrel nőtt a regisztrált álláskeresők száma október óta, holott egyes borúlátó jóslások szerint ez akár 100ezer is lehetett volna. Különben itt a kormány gyógyszere a további elbocsájtások megakadályozására: az a cég, amely vállalja, hogy heti négy napot dolgoztatja alkalmazottait, s az ötödik napon oktatja őket, annak az állam fizeti az ötödik nap bérköltségét (80%-ban), sőt a képzések díját is a költségvetésből finanszírozzák. Ez aztán a "fábólvaskarika"! Hiszen amit a munkavállaló és a munkaadó adóba befizet, abból kormányzatunk nagylelkűen megengedi, hogy valami csodálatos és nyilván nagyon hasznos képzést fizethessünk.
Ki jár jól mindezzel igazán? Azok a cseppet sem kormányzat közeli, és természetesen egy mindenki számára szabad és tisztességesen elbírált pályázatokon nyertes vállalkozások, akik mondjuk az "Akarsz beszélni róla? " problémamegoldó és konfliktuskezelő tréningüket ajánlják minden pénteki napra az 50 év feletti vasöntő szakmunkásoknak, alkalmanként 5millió forintért.
Igen! Ez a megoldás! "Húzunk bele!"

4 megjegyzés:

Fülöp Béla (Károlyi) írta...

Bizony, bizony már látszik az alagút vége....Bummm!!!!

Unknown írta...

Csak nem hiszi el Kiskegyed, hogy nem beszélem a nyelvet. Na, majd lefordíttatom édesapámmal.

s@só írta...

Én az ötödik napon inkább szabira küldeném azt a kevés munkavállalót aki még annak mondható... úgyis időarányosan kell kivenni ezeket a napokat.
Én már be is vezettem egy fajtáját. Minden második 5 napos ciklusom(12 órás 5+5 váltóban adom elő) nappalos, ezt rövidítem be vagy az elején, vagy a végén.
A másik. Sajnálom az acélvárost... anno kicsit jártam oda oskolába, és üzemlátogattam, az akkor még LKM néven futó hatalmas üzemet. Bámulatos volt! De az ősi szakmák, mint a kohászat és bányászat halálra vannak ítélve. Egy, csak egy ősi szakma nem fog sohasem megszűnni (a pr....ó) mert az is mint a ROCK, örök és halhatatlan.

sat. írta...

Enikő, Kedves Vadasszony!
T'od, hogy minden elismerésem a képességid irányába', de egyelőre én se értek 1 fikarcnyit se abbul a gyönyörű barbár nyelvbül, amin, gondolom, nem nekünk hagyál izenetet. Mit szólnál, ha én meg csehül kezdnék énekölni Néköd? Föl tudnád élesztni vmék ősöd, hogy segítsen lefordítni?

Igazat adok Spectatornak. De mielőtt .. bumm!!
még arra szeretnélek
Kedves Elismerten Farkas Agmand figyelmeztetni, hogy a "bloglistádon" szereplő "Az Isten szeretet" jegyzetelőre irányító kapcsolósorod bedöglött, mert a referenciája bizonyos okokbul anulálóda, majd igaz christianusként +újula, úgyhogy ha akarod T'is +újíthatod e címen:

http://lagal-blog.blogspot.com/

Mindnyájatoknak, ill. -uknak minden jót kívánva maradok, míg többé nem jelentkezek, mer' meghalok, de legalább addig szeretettel tisztelő hívük s olvasójuk Tibi