2009. február 18., szerda

A Világkormány bemutatkozik - vagy megint csak manipulálnak?

http://video.google.com/videoplay?docid=6132500997336473908

Kedves Barátaim!
Igaz ugyan, hogy kissé hosszú (47 perc) ez a videospot, mely a fenti linken keresztül elérhető, de ha tehet nézzétek végig.
Azt látom igazolódni, amit már régóta sejtek, sejtünk, de mint valami fantasztikumot elhessegetjük magunktól, kínosan nevetve egyet s elintézzük, "ez is csak egy összeesküvés elmélet" - mondván.
Nem is tettem volna fel, ha a film végén, a fene nagy tanulságot levonó, összegző kommentár hallgatása, pardon olvasása során nem kezdtem volna kissé paranoiasnak érezni magam.
Miről szól a film?
Arról, hogy igazam van, világméretű összeesküvés van, folyamatosan manipulálnak, átvágnak, hazudnak, s mi, a bégető juhnyáj beveszünk mindent.
Aztán arról, hogy vigyázz, születőben van egy Világkormány, - tulajdonképpen a János Jelenések Könyvében megírt Antikrisztus országának közeli eljövetelére figyelmeztet ("... és nem lesz senki aki vesz, s aki elad, ki nem viseli magán a Fenevad bélyegét...") , de ellenállhatunk a Fenevadnak, csillantja fel a reményt a film alkotója, ha feladjuk különbözőségünket, észrevesszük, azt, hogy nem XY-nak születtünk, hanem eredendően emberi lényenk, s később lettünk azok, akik vagyunk...
Vagyis feladva orcánkat, az egység jegyében, a közös emberi jegyében ellenálhatunk... még ... talán.
De ha feladjuk az egyénit, akkor vajh' nem pont azzá leszünk, ami nem akarunk lenni?
Azt is érdekesnek tartom, hogy a google-n jelent meg avideo, de megjelenhetett volna a you tube-n is, vagy bármely más internetes videomegosztó portálon. Merthogy a világháló, csakúgy mint a sajtó, a médiák mind, mind ugyanannak a hatalmi érdekcsoportnak vannak alárendelve, révén, hogy az működteti őket.
S mi, az "ellenállók" kis csapata sem titokban találkozgatunk,s szövögetjük az Antikrisztus elleni összeesküvéseinket, hanem nyiltan, ellenőrizhetően, s ki tudja ki közüllünk a provokátor, a tégla, de úgy ám, hogy maga sem tud róla.
Na, ez már tiszta őrület, Mert ezek után felvetődik a kérdés, hogy valóban mi is a VALÓSÁG? ... és lehetséges, hogy valóban egy MÁTRIX-ban élünk, vagy nem élünk, alszunk, álmodunk..... és Ti azok vagytok-e , kiknek mondjátok magatokat .... ÉS ÉN?

2009. február 17., kedd

A Mester

A Mester lelkesen támogatta a történelmi kutatásokat. Egy dolog miatt azonban neheztelt a történészekre, nevezetesen azért, mert általában nem veszik észre azokat a legértékesebb tanulságokat, amelyekre a történelem tanít.
Például arra, hogy azok a kérdések, amelyek egykor annyira égetőek voltak, ma már csupán hideg elméletek egy könyvben. Azok a személyek pedig, akiket a történelem drámájában pedig egykor oly hatalmasnak tartottak, valójában csupán bábok voltak. Számunkra nyilvánvaló, hogy milyen "dróton rángatták őket, de ők ezt sajnálatosan még csak nem is sejtették.

Forrás: Antony de Mello: Abszurd egypercesek