2009. április 15., szerda

Versailles dönt



Úgy történik minden, mint a francia forradalom előtt. Versailles, a zárt palotaváros, hol a politikai elit, a hatalmat markoló zsarnok Buorbon király és érdekbarát udvara dönt, nem hallja a nép kérését, kiáltását, sikolyát.
Eladósodott ország: a hitelek törlesztésére újabb és újabb népnyúzó adókat vetnek ki, mert a felelősséget sohasem azok viselik, kik korábban rossz döntéseket hoztak. Mert az ő kezükben a hatalom, és a "dicsőség" - legalább is itt e földi világban -s az isteni igazságszolgáltatással ők nem törődnek, mert ők azt képzelik, hogy földi királyságuk örök életű. Ostobák, kik nem tanulnak a történelemből, mert abban csak önigazoló, kicsavart, elhallgatott adathalmazt látnak.
Úgy történik minden , mint a francia forradalom előtt. Varsailles dönt: néhány arcot kicserélnek, újabb adókat vetnek ki, s deklarációban tudatják a néppel: ez most közös érdek.
Varsailles dönt, zárt vaskapuk mögött, fegyveresekkel körülvéve, kik droid módra állnak esőben, szélben, szemben az igazságot követelő tömeggel. És Párizs lázong, mert éhezik, mert nyomorban a vidék, mert az egész ország fél attól ami jön. Mi tudjuk, ha valóban elszabadul a csőcselék, a főváros, városaink legszebb terein giotinok fognak dolgozni napi 16 órát, s akkor már nem lesz senki, ki megállítsa a tombolást. S lehet, hogy a vérgőzből majd kiemelkedik egy Napóleon, ki ideiglenesen rendet teremt, konszolidál, mit ne mondjak, szétcsap az országra hiéna mód leselkedő, rátörő ellenség között, kik ideig-óráig majd vicsorogva bár, de megnyalják kezét. De a történet Waterlónál ér majd véget.
Versailles dönt, s nem hallgat a józan szóra.

7 megjegyzés:

sat. írta...

a mi Waterlónk valószínleg már nemcsak a nemzetünk, hanem a nemünk nagyb részit is fogja súlyost érintni.

azér' a lyányok nagyon sziepek Húsvét előtt.

köszönet s minden jót kívánság
stb.

Unknown írta...

Köszönöm a lyányok nevében!

Do-Mi írta...

Kedves Agmond !
Mi van akkor ha nem igy volt?
-Ha a Bastillet nem kellett elfoglalni ? Mert nem is védték pl.
És ha csak pár közjogis volt odazárva ? (dokumentumok bizonyitjék)
-Ha a Párizs-i lázadók nem is voltak Párizsiak ? Mert ,majd mikor Napoleon megunta a hözöngést rájukirányitotta az ágyúit és kartácstüzzel elseperte őket. És a Párizsiak meg sem haragudtak érte!

Mi van akkor ha az Aurora cirkáló storyja sem igaz.Nem kellett lövetni a Téli palotát s elfoglalni sem kellett nagy-nagy rohammal...hisz benne voltak !!!
Saját maguktól csak nem kellett elfoglalják !!!

Mi van akkor ha a történelmet a győztesek irják ? Tiszteletem.

Unknown írta...

Kedves Do-Mi Barátom!Természetesen valamennyien tudjuk, kik a történelemmel foglalkoztunk, hogy ami tankönyveinkben van, az nem teljesen a valóság, sőt...
Jelen esetben nem is a francia forradalom igazságait kívántam boncolgatni, sokkal inkább a parlamentünk, politikai elitünk tőlünk elzárt, elszakadt példázata kívánt lenni e rövid kis szösszenet. De'szen érted ezt Te!

Do-Mi írta...

...szen értem is ! Nem is rossz ez a "szösszenet"...nem is azért ...
Talán azért jegyeztem be azokat az "apróságokat" mert megdöbbentem,
hogy mennyire belénkivódtak a "tanitott" történelmi "igazságok"..
azaz "történelmi félrevezetések"
Tudom,hogy foglalkozol történelemmel is. Tehát az igazságok egy részét (mert csak ennyit lehet !) is ismered.
S akkor elképzeltem ,hogy ha ezeknek az igazságoknak az alapján probáltál volna "üzenni" a mának, egyszerűen :
"senki sem értette volna meg" !
Lehet,hogy még én sem !!!

Unknown írta...

Különben, ha érdekel "a másik történelem", ajánlom figyelmedbe Drábik János könyveit, pl. az Uzsoracivilizáció című trilógia szösszenetet. Itt többek a között a francia forradalomról is olvashatunk néhány megdöbbentő infót. Persze lehet, hogy már ismered a témát.
Üdvözlet!

Do-Mi írta...

Ismerem,ismerem amennyire csak lehet.
Ha begépeled a googleba"uzsorakamat" ott találtatik egy "forum" is...
Ha a többit igen akkor ezt is ismered
...gondolom én,de ami biztos,biztos alapon megemlitem bis.
De hát nem csak Drábik...sokan mások is...pedzik,pedzik...
De még a kiátkozott Marx tata is ugye,ugye...
(Jó a kiirt E-Mailod ! Nekem visszatoloncolta !)