2009. március 30., hétfő

A "kutyakomádia" végkifejlete (?)

Úgy tűnik, hogy a "kutyakomédia" végkifejlethez közeledik. A hétvégén, hosszas vajjúdás után meglett Ferenc testvér utódja, Bajnai Gordonka művész úr személyében. Várható volt? Azt hiszem igen. Valamifajta ilyen végkifejletre számítottam. Igaz ugyan, hogy én is eljátszottam a gondolattal - mint gondolom sokan e kies hazában -, hogy talán vége lesz a politikai ámokfutásnak, végre talán felismeri a hatalmat birtokló (bitorló) elit, hogy itt meg kell állni, mert nincs támogatottság, semmit nem csináltak helyesen az eltelt 7 évben, hogy valóban mindent "elkúrtak", és valóban ebből a káoszból ezt az országot csak egy olyan kormány vezetheti ki, amely valóban élvezi a többség - nem a parlament, hanem a társadalom többségének támogatását. Mert egy ilyen kormánytól a halaszthatatlan, de fájdalmas műtétet is jobban elviselnénk. Hisz valamennyien tudjuk, hogy a műtét elkerülhetetlen.
Aztán a hétvégén Kóka János vezetésével a milliárdos lobbi beindult. Az "emberarcúbb" fodorista liberálisok, a "csórób" szárny vereséget szenvedett az éjszakába nyúló tanácskozáson, s Kóka mester hatalomba segítette cimboráját.
Vonulhatott most már ábrázatán boszorkányos vigyorával Lendvai Ildikó, s tudálékosan kioktathatott bennünket, hogy asszongya: "nem eszik ám olyan forrón a kását.
És ez így is van!
Hogyan is gondolhattunk arra, hogy a milliárdos elit csak úgy, idő előtt elmegy. Elvarratlan szálakkal, ne adj isten bizonyítékokkal arra, hogy mit is tettek, vagy mit nem tettek, saját további vagyonosodásuk érdekében. Hiszen Kóka mester megmondta világosan, hogy miért is kell gyorsan egy új prime mimister: a piacot nem lehet bizonytalanságban tartani. Vagyis az érvelése nem az volt mint Fodornak: az ország érdeke most ez. Nem. Kókát nem érdekli az ország, hazáról már nem is beszélve, Kókát egyetlen dolog érdekli: a business. Így mondom, ahogyan ő is gondolkodik erről: business, s még véletlenül sem üzlet.
Tehát meg lett a joly joker: Bajnai Gordonkának hívják.
Meghalt a király! Éljen a király!

4 megjegyzés:

s@só írta...

Meghalt? Lószart halt meg! Ördögi mód vigyorog a háttérben az a gerinctelen gnóm :(
Éljen az új? De ne sokáig, ha lehet kérnem. Mit akar? Cs.p. befagyasztás, nyugdíjasok sarca, GYED - GYES alighogy, minimálbér nuku... és még mi?
A sok ingyenélőtől a cociálisz támogatászt vajjon megvonja - e? Kötve hiszem, mert nem meri a szarházi bandája, mert erősen félnek, hogy a ha "azok" mennek a parlamenthez, hát nem előtte fognak sátrazni, hanem bémennek a nagygunyhóba... Füstölgök itten és majd szétvet a düh, mert a korrupció, és ahogy nagyon jól feltártad a Kókaöcsi féle biznisz határozza meg a kiutat. Most ide írnék egy nagyon rondaságot, de disztingválom magam, és köszönöm, hogy ilyen higgadtan leírtad a gondolataid, mert én nem lettem volna képes rá. Kell egy válságterv persze, kezelni kell a válságot, tudom, de így? Az egyébként is szarul álló népességi mutató Gordonka és (háttérben fletó)üzleti köre kormányzásával méginkább rosszabbodni fog. Hé fiúk - lányok! Ne szaporodjatok! Nyugdíjasok! Ugorjatok a Dunába, kézben tartott mázsás kővel. Ez is egyfajta válságkezelés, nem? Bocs, hogy itt, nálad fakadtam ki ennyire.

Unknown írta...

No. semmi baj a kifakadással. Az is kell olykor. Persze a "meghalt, éljen" dolgot mintegy pejorative értettem. Érted ugye?

s@só írta...

értem hát, én is pejoratíve gondoltam, a meghalást és a beugrást is :))))

Do-Mi írta...

Na ja !
Emelhetünk
"káromkodásból katedrálist" is...
És akkor mi lesz ?
Szimpátiával !