2009. február 24., kedd

Tavaszváró - télbúcsúztató



Csak nem akar múlni ez a tél. Persze nincs ebben semmi szokatlan a világnak ezen a táján. Errefelé február az február. Márpedig februárban a tél kitart az utolsó napokig.
Két leánykám is február végén született, csupán három nap van kettejük születésnapja között. S lássátok milyen csoda a születés? Mindkét alkalommal az ő világra jöttük egyben a tavaszt is magával hozta: hóesésben mentünk be a kórházba, s a babákat langy tavaszi napsütésben hoztam ki onnan. Ez hát az igazi csoda! S mennyire elenyészőek a világnak zűrös dolgai ehhez képest. Én tehát várom a lányok születésnapját, a hónap végét, a hétvégét, a tél végét, és a tavasz eljövetelét.
Addig is álljon itt néhány kép az idei télen tett barangolásimból.

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Köszönöm szépen!

Fülöp Béla (Károlyi) írta...

Csak jön már a tavasz, olvad a jég, és Mátyás eltünteti a tél utolsó kapaszkodóit. Olyan szépen csorog a jégcsapok alatt a víz...
Eszterkének és Dorcsikának szép hóvirágos tavaszi szülinapot kívánunk.
Indítunk egy akciót, adjátok tovább. Majd áprilisban, mikor a hóvirághagymákat már fel lehet szedni, vagy ha lehetne üzletben ilyesmit venni, akkor Gyopároson a tóparton füves részét tele kellene rakni hóvirággal és tavaszi krókuszokkal. Ezek díszítenék a partot, szerintem szép és érdekes, sőt egyedi is lenne. Mi mindenesetre 10-15 tő hóvirágot viszünk ki, s veszünk vagy 2 csomag krókusz-hagymát és kis lyukakba elültetjük. Ott kezdjük az akciót a Tópart út elején a fűzfák körül, s a TI üdülőtöknél. Ez olyan ünnepi ültetés lesz majd, Születésnapi virág-utóparádé, s akkor elmondhatják, hogy együtt virágosítottuk be Gyopárost. Jövőre már hóvirágos lesz ott minden.

Unknown írta...

Köszönjük a szülinapi jókívánságot, de nem Eszterkének, hanem Emese unokádnak van ma a szülinapja. Dorottyának valóban a héten , szombaton lesz.
A virágosítás jó ötlet, úgyhogy menjünk. A másik megjegyzést azért utasítottam el, mert ugyanazt küldted el kétszer.

s@só írta...

Február - odavág... évek óta.
Példa: 2004.február 08-án a Tolna megyei Bátaapátiban 11:00-kor szikrázó napsütésben mínusz 15 fok volt. Tudom, ott voltam, álltam a lejtősakna szájnál, ünnepeltük a felszentelését. Inkább: lehet, jobb lett volna, ha jéggé fagy az a nap...hehe...